Sureikiprinciplesnt pasionata de interactiunea cu oamenii de cand eram in liceu. Intai au fost primele carti de psihologie aparute la noi, apoi am inceput pregatirea pentru facultatea de medicina. Dupa sase ani de medicina dentara, presarati in timpul saptamanii cu lucru la cabinet si in weekend cu intalniri cercetasesti, am ales un drum diferit, in aparenta.

Dupa ce am terminat facultatea, in loc sa continui sa ma specializez in implantologie, am ales activitatile cu tinerii si apoi formarea profesionala. Intr-un an m-am intalnit cu lumea corporate si cu e-learning-ul.

Ce s-a schimbat? In 2009 s-a nascut primul nostru copil. O experienta extraordinar de frumoasa si dureroasa in acelasi timp. Un moment in care am simtit ca ori devin mai buna si mai puternica, ori sufletul meu se pierde. Dupa mult masaj, terapie, inot, sport, in vara anului 2011 am descoperit Reiki.

Realizez acum ca eram atat de speriata de oboseala si nefericirea mea incat am renuntat sa merg la nunta unor colegi de liceu, si in loc de asta m-am dus la primul curs de Reiki. Fara sa fii facut o terapie cu energie Reiki inainte, fara sa fii incercat de fapt niciun fel de terapie alternativa. Am primit in timpul cursului si terapiilor care au urmat, un instrument exceptional ce a imbunatatit viata mea si a familiei.

In 2013 am fost pregatiti pentru urmatorul copil. Am ales diferit  de data aceasta – am continuat cursurile de Lamaze cu pregatire de doula cu dr Michel Odent, cu pregatire in HypnoBirthing cu Ditta Depner, si cu sustinere energetica din partea maestrilor mei de Reiki dr Aurelian Curin si dna Lucica Toroipan. Nasterea fetitei noastre a adus extraordinar de multa lumina in familia noastra. Dar mai ales, a adus acceptare si recunostinta fata de practicile spirituale, si implicit fata de Reiki traditional linia Takata.

Am folosit Reiki ca metoda de tratament timp de 5 ani in stari de oboseala accentuata, in afectiuni precum gripa, raceala, vitiligo, otita, depresie. Am folosit Reiki in sarcina, in timpul nasterii.

In 2015 am facut o calatorie in Japonia, in care am vizitat mai multe locuri relevante pentru Reiki, cum ar fi muntele Kurama sau muntele Hiei. Intoarsa in Bucuresti, am simtit din ce in ce mai prezenta dorinta de a facilita aceasta arta de vindecare zi de zi, pentru mai multi oameni.

Povestea merge mai departe asa:

Ce este Reiki?

Reiki este o tehnica de tratament ce foloseste palmele terapeutului, pentru a transmite si a echilibra energia universala a vietii, prezenta in fiecare dintre noi. Reiki se adreseaza nivelurilor fizic, emotional si spiritual al oamenilor.

La ce te poti astepta in timpul unei terapii Reiki?

Vei fi invitat sa te asezi imbracat pe o masa de masaj, pe canapea sau pe un pat. Este indicat sa fii imbracat in haine comode in timpul terapiei.

Terapeutul Reiki creaza o atmosfera relaxanta, cu muzica sau in liniste completa. Terapeutul va pune palmele sale gentil in diferite parti ale corpului pacientului intr-o secventa predeterminata, timp de 5 minute, inainte de a se muta in alta zona. O terapie Reiki are o durata tipica de 60 minute.

Ma gasiti la clinica Pronatalita luni, miercuri si sambata dimineata. Mai multe informatii gasiti pe site aici.

Linia mea de initiere, in USUI Shiki Ryoho ( Reiki traditional linia Takata) este urmatoarea:

Sensei Mikao Usui – dr. Chujiro Hayashi – Hawayo Takata – MaryA.McFadyen – Himani – dr. Aurelian Curin – Bianca Nesiu-Bedreag (2011)

Sensei Mikao Usui – dr. Chujiro Hayashi – Hawayo Takata – MaryA.McFadyen – Lucica Toroipan – Bianca Nesiu-Bedreag (2011)

Gradul de pregatire:

Gradul 1 de Reiki – sunt certificata in gradul 1 de Reiki din luna iunie 2011 de catre maestrii dr. Aurelian Curin si Lucica Toroipan.

Gradul 2 de Reiki – sunt certificata in gradul 2 de Reiki din luna octombrie 2011 de catre maestrii dr. Aurelian Curin si Lucica Toroipan.

Din 2011 pana in prezent  practic Reiki constant atat ca autotratament cat si ca tratament pentru alte persoane. Am continuat pregatirea cu maestrii mei prin participarea la cursuri avansate si la diferite stagii de practica.

Care sunt beneficiile Reiki?

 • Creaza relaxare profunda si ajuta corpul sa elimine stressul si tensiunea
 • Accelereaza abilitatea de autovindecare a corpului
 • Somn mai bun
 • Reduce tensiunea arteriala
 • Reduce durerea in afectiunile acute
 • Reduce o parte din efectele secundare ale medicamentlor
 • Ajuta corpul sa se recupereze dupa operatie si chimioterapie
 • Sprijina sistemul imunitar
 • Creste pacea interioara
 • Creste vitalitatea
 • Elibereaza emotiile reprimate

(Studii despre efectele Reiki  si practica in cadru medical puteti gasi aici si aici)

Programari: bianca.nesiu@gmail.com 

 

Reiki_Certificate1 Reiki_Certificate_2MedicalIntuitionCertificate