giftedFiul nostru a fost o figura de cand il stim… tot timpul a vrut sa stie mai multe, sa faca precum el, sa ne transmita ce ii place si ce nu ii place, sau ca se plictiseste.
Anul trecut, la 5 ani, i-am facut primul test psihologic cognitiv. A iesit ca are varsta mentala a unui copil de 7 ani in mai multe domenii. Ni s-a recomandat sa-i oferim diferite activitati extracuriculare.
Anul acesta, alarmati de plictiseala si hipersensibilitatea lui… dupa foarte multe discutii si intalniri la gradinita, in alte locuri cu terapeuti, educatori, medici etc… am mers mai departe, studiind cursurile oferite de asociatiile care activeaza in domeniul copiilor supradotati. Am inceput prin a-i face testul international standard WISC IV care masoara abilitatea intelectuala generala a unui copil intre 6-16 ani.
Surprize, surprize… un IQ incadrat in 2% din populatie…
Si de aici a inceput Aventura intelegerii subiectului, filme, articole, carti pentru parinti. Am ajuns acum doua saptamani la prof Florian Colceag, ne-a confirmat rezultatul testului, ne-a mai pus putina ceata pe ochi, ca sa fie si mai interesant drumul.
Iar acum ne uitam la documentare, citim carti, cautam si incepem sa discutam cu educatori, alti parinti cu copii gifted(exceptionali, supradotati). In cateva zile am scris zeci de mailuri catre scolile private din Bucuresti, chiar daca inscrierile s-au inchis la majoritatea, reorganizam activitatile pentru a le adapta dorintelor si nevoilor lui si tot asa.
Sotul meu face cu el robotica cu Lego Mindstorms de vreo doua luni, si acum construiesc un mic robot pe care-l vor expune la expozitia Lego de la Muzeul de Tehnica din luna iulie ( speram sa reziste intreg pana atunci ).


robotelevator

Proiectul acesta al lor, cand unul construieste, altul face programarea, decid impreuna ce poate sa faca robotul, este o exprimare intelectuala si emotionala superba pentru ei.
Povestea merge mai departe… Urmatoarea postare va fi despre parintii cu copii gifted .

Multumesc Virginiei, ca a scris in stilul ei caracteristic o marturie despre cum se traieste si se simte genialitatea in fiecare zi.

 

Si a inceput Aventura… Gifted
Tagged on:                 

Tu ce părere ai despre subiect? What's your opinion on the subject?

%d bloggers like this: